دانستنی های مفاصا حساب مالیاتی وشرایط صدور و دریافت آن

مفاصا حساب چیست و شرایط صدور و دریافت آن چگونه است؟
مفاصا حساب یکی از اهم مباحثی است که در حوزه امور مالی مطرح میشود. به تسویه حساب بین دو طرف قرارداد، بعد از پایان قرارداد مفاصا حساب گفته میشود. مفاصا حساب انواع مختلفی دارد و یکی از مهمترین انواع آن در زمینه امور مالیاتی و با عنوان مفاصا حساب مالیاتی تعریف میشود. مفاصا حساب مالیات نشان میدهد که مودی مالیاتی همه بدهیهای خود را به سازمان امور مالیات پرداخت کرده است.
مفاصا حساب مالیاتی چیست؟
عبارت «مفاصا حساب» در لغت یعنی تسویه حساب و گواهی مفاصا حساب مالیاتی در واقع یک گواهی است که بعد از پرداخت مالیات، به مودی مالیاتی ارائه داده میشود. دراصل، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که براساس قانون مالیاتهای مستقیم موظف به پرداخت مالیات هستند، بعد از پرداخت هزینه مالیات، میتوانند برای دریافت گواهی مفاصا حساب اقدام کنند.
گواهی مفاصا حساب مالیاتی مبین این امر بوده که مودی در زمان مقرر، تمامی مبلغ مالیات را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کرده است و بدهی دیگری ندارد. مبلغ مالیات و میزان بدهی مالیاتی با نرم افزار حسابداری شیوا قابلمحاسبه است. گواهی مفاصا حساب مالیات برای ارائه به سازمانها و ارگانها مورداستفاده قرار میگیرد.
شرایط صدور مفاصا حساب مالیاتی
متقاضیان دریافت گواهی مفاصا حساب مالیاتی، قبل از اقدام برای دریافت این برگه باید با شرایط صدور مفاصا حساب مالیات آشنایی داشته باشند. شرایط لازم برای دریافت گواهی مفاصا حساب طبق ماده ۲۳۵ قانون مالیاتهای مستقیم به این شرح میباشد:
۱. پرداخت بدهی مالیاتی، مهمترین شرط دریافت گواهی مفاصا حساب
اولین و مهمترین شرط دریافت گواهی مفاصا حساب مالیاتی، پرداخت مالیات است. بهاینمنظور، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظفاند در زمان مقرر نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند. بعد از تسلیم اظهارنامه و مشخص شدن مبلغ مالیات، مودیان باید همه بدهی خود را به سازمان امور مالیات کشور پرداخت کنند؛ در اصل فقط تحت این شرایط مشخص میشود که مودی بدهی معوقه ندارد و صدور گواهی مفاصا حساب برای او امکانپذیر است.
در صوریکه جزو اشخاص حقوقی مشمول پرداخت مالیات هستید، این نکته را به خاطر داشته باشید که علاوهبر ارسال اظهارنامه، موظف به ارسال صورتحسابهای الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی نیزهستید. به کمک نرم افزار سامانه مودیان شیوا میتوانید نسبت به ارسال مستقیم صورتحسابهای الکترونیکی یا ارسال از طریق نرم افزار عمومی سامانه مودیان شیوا اقدام کنید.
۲. تکلیف سازمان امور مالیاتی در رابطه با صدور مفاصا حساب
براساس ماده ۲۳۵ قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است حداکثر ظرف ۵ روز از تاریخ وصول تقاضای مودی، نسبت به تهیه و تسلیم مفاصا حساب به مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت کردهاند، اقدام کند.
۳. ثبت درخواست دریافت مفاصا حساب؛ پیششرط صدور مفاصا حساب مالیاتی
در راستای اجرای ماده ۲۳۵ قانون مالیاتهای مستقیم، مودیان مالیاتی موظفاند ابتدا درخواست خود را برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی ثبت کنند. ثبت درخواست صدور مفاصا حساب، از طریق مراجعه به یکی از شعب اداره امور مالیاتی و تکمیل فرم تقاضای برگه مفاصا حساب مالیاتی امکانپذیر میباشد.
کلیه واحدهای اقتصادی میتوانند با تهیه نرم افزار حسابداری شیوا تمامی امور مالی و محاسبه مبلغ مالیات را انجام دهند. با نرم افزارهای حسابداری پیشرفته میتوان کلیه جزئیات اسناد مالی را ثبت و صورتحسابهای مالیاتی را در زمان مقرر پرداخت کرد.

نحوه دریافت مفاصا حساب مالیات
برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی خودرو یا سایر موارد، ابتدا باید تقاضای دریافت گواهی مفاصا حساب را به ثبت برسانید. برای این منظور باید به یکی از شعب اداره مالیاتی در شهر محل سکونت خود مراجعه کنید. بعد از ثبت درخواست و ارائه مدارک لازم، تقاضای مودی و پرونده مالیاتی او موردبررسی قرار میگیرد. درصورت وجود نداشتن بدهی معوقه و تسویه حساب کامل، گواهی مفاصا حساب مربوط به عملکرد سالانه مودی صادر خواهد شد. پس از صدور گواهی، برگه مفاصا حساب توسط مسئولین ذیربط در اداره مالیات امضا و به مودی تحویل داده میشود.
جدای از مبحث مفاصا حساب مالیاتی، به صاحبان مشاغل و کارگاههای کوچک و بزرگ پیشنهاد میکنیم برای مدیریت امور مربوط به دستمزد و فیش حقوقی کارکنان، ازنرم افزار حقوق و دستمزد شیوا استفاده کنند. با استفاده از این سیستم، میتوانید علاوه بر ارسال لیست بیمه و حقوق، محاسبات پایان سال مثل عیدی، سنوات و بازخرید مرخصی را انجام دهید.
امکان دریافت مفاصا حساب مالیاتی آنلاین وجود ندارد
درحالحاضر، هیچ سایتی بهعنوان سامانه دریافت مفاصا حساب مالیاتی وجود ندارد؛ بنابراین دریافت مفاصا حساب مالیاتی آنلاین و بهصورت اینترنتی امکانپذیر نیست. بههمیندلیل برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، تنها راه مراجعه حضوری به یکی از شعب اداره مالیات است. برای استعلام مفاصا حساب مالیاتی نیز باید بهصورت حضوری به اداره مالیات مراجعه کنید.
اگر صاحب فروشگاههای کوچک یا بزرگ هستید، برای سرعت بخشیدن به امور مالی برای پرداخت مالیات در مهلت تعیینشده، از یک نرم افزار فروشگاهی پیشرفته استفاده کنید. با کمک نرما فزارحسابداری فروشگاهی میتوانید ثبت فاکتورهای فروش و مدیریت انبار را به سادهترین شکل ممکن انجام دهید.
مدارک موردنیاز برای دریافت مفاصا حساب
برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی، پیش از هر چیز باید شرکت را ثبت کرده و کد اقتصادی دریافت کرده باشید. علاوهبر این، مدارک زیر برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی الزامی است:
- درخواست کتبی صدور گواهی مفاصا حساب
- تکمیل فرمهای موضوع ماده ۲۳۵ ق.م.م
- تهیه خلاصه پرونده مالیاتی
اگر قصد دریافت مفاصا حساب مالیاتی خودرو یا مفاصا حساب مالیاتی ملک را داشته باشید، باید مدارک هویتی، سند مالکیت و کلیه مدارک برای اثبات مالکیت را به اداره مالیات ارائه دهید. بهجز این، کارفرمایان و صاحبان مشاغلی که افراد را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دادهاند، به مفاصا حساب بیمه نیاز دارند. برای تکمیل مدارک مربوط به دریافت مفاصا حساب بیمه، احتمالا به جدول مالیات حقوق و میزان درصد حق بیمه احتیاج پیدا میکنند. به کمک این اطلاعات، محاسبه دقیق مالیات حقوق و پرداخت بدهیها در موعد مقرر انجام خواهد شد؛ بنابراین مفاصا حساب بیمه سریعتر صادر میشود.

دریافت گواهی مفاصا حساب؛ بیانگر نداشتن بدهی مالیاتی
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی برای اثبات نداشتن بدهی به اداره مالیات، به مفاصا حساب مالیاتی احتیاج دارند. برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی کافی است به نزدیکترین شعبه اداره مالیات در شهر محل سکونت خود مراجعه کنید و درخواست صدور گواهی را ثبت کنید؛ البته پیش از آن باید کلیه بدهیهای مالیاتی خود را از طریق تسلیم اظهارنامه به سازمان امور مالیات پرداخت کرده باشید
نرم افزار حسابداری شیوا
با استفاده از نرم افزار حسابداری شیوا قادر به گرفتن گزارشات دقیقه حسابداری و حسابرسی و همچنین صورت های مالی با تنوع و تعداد بالا و چندین نوع گزارش دفتر نویسی هستید
برخی از ویژگی های نرم افزار حسابداری شیوا
سیستم حسابداری مهم ترین و کلیدی ترین نقش را در مدیریت کسبوکار دارد. سیستم حسابداری شیوا به وسیلهی ثبت دقیق ، تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی و مالیاتی با امکانات خودکار و گزارشات متنوع به ما کمک میکند تا عملکرد کسبوکار و مجموعه خود را بهبود داده و از شرایط مالی و مالیاتی هر لحظه آگاه باشیم و تصمیمات بهتری در مورد روال کاری کسب و کارمان وآیندهی آن اتخاذ کنیم.
سیستم حسابداری شیوا با ارائهی کدینگ استاندارد شناور با تعداد لایه نامحدود حسابداری مخصوص هر کسب و کار، به ما کمک میکند تا فرایند ثبت اطلاعات مالی را به طور سریع و دقیق و سازمانیافتهتر انجام دهیم. سازمانهای مختلف از شرکتهای بازرگانی بزرگ و کوچک ، شرکتهای تولیدی، پیمانکاری و خدماتی، میتوانند از این سیستم برای بهبود فرایندهای مالی، تهیه گزارشهای کاربردی حسابداری و جتی حسابرسی اسناد مالی خود استفاده کنند.
امکانات نرم افزار حسابداری شیوا
تراکنش نقدی
چکهای صادره
چکهای وارده
مرورگر حساب ها
قالب سند حسابداری
ترکیب گروهی اسناد مالی
ویرایشگر گروهی اسناد حسابداری
مرورگر اسناد مالی
دفتر کل و معین
دفتر روزنامه
دفتر تفضیل
بایگانی صمایم سند/ ثبت رویداد/ در اسناد پیامکی/ ورود خروج اکسل از اطلاعات سند/ قرار دادن کلید های پر کاربرد در دسترسی. امکان تغییر کدینگ حسابدرای حتی بعد از صدور سند و اعمال خودکار . این تغییر در اسناد صادر شده/ امکان فشرده سازی گزینه های سند.
نرم افزار های شیوا
نرم افزار های شیوا در نسخه های بازرگانی، خدماتی، تولیدی و پیمانکاری ارائه شده تا کسبوکارها را در این شرایط سخت اقتصادی و مالیاتی یاری کند و با تکیه به این سیستم پیشرفته دارای هوش مصنوعی با امکانات عالی و کاربری ساده با بیش از ۲۳ سال سابقه دارای سیستم و زیرسیستم از جمله انبار، حقوق و دستمزد، فروش، انبار دارایی ثابت و سی آر ام ،تولید ، مدیریت کسبوکارتان را سادهتر و دقیق تر کنید